fredag den 20. juni 2008

Uge 17 – Civil igen

Lettere forsinket kommer her en kort update, fra den sidste uge i det danske forsvar.

Søndag, mandag og tirsdag stod den på kontroløvelse for hele delingen. Vi lage ud med redningsdelen om søndag. Den bestod i, at vi var rundt til forskellige ulykker i Holstebro by, hvor vi skulle yde hjælp. Først var vi ved kraftvarmeværket, hvor der var sket en ulykke, og en masse mennesker skulle reddes ud. Næste hændelse foregik på en gård, som der var gået ild i. Så der skulle både slukkes en masse, samt afstives inden folkene kunne reddes. Ellers var vi ude til en stor bus ulykke, hvor der også var flere biler indblandet. Til sidst var vi ude ved Danlind, hvor der havde været et større kemikalie udslip. Så her skulle folk igennem et telt, hvor de blev spulet med vand, inden de måtte komme ud i ”safe zone”.
Da byen var nogenlunde reddet og tilbage til normal igen, blev vi kørt ud i skoven, hvor vi skulle have BSO. Så vi fik slået bivark op og forplejet varmt.

Næste dag stod den på bevogtning. Vi startede med at stå op, spise vores grovkiks og få pakket sammen. Vi fik lov at smide vores rygsække op i lastbilen, så vi kun skulle bære os selv, vores våben og basis. Vores bestemmelse sted som vi skulle bevogte var et lager for afskudt ammunition.
Her skulle oprettes en adgangskontrolpost, samt vagtposter hele vejen rundt langs hegnet. I løbet af dagen kom der så forskellige momenter for at irriterer os. Det bedste var da de kom i en stor gruppe, og vi skulle være klar med grønkæde. Det var fun, og fik adrenalinen op og kører.

(Træning af grønkæde)


Efter en god nattesøvn, inden for i en lagerhal, blev det tid til den sidste dag af kontroløvelsen. Det skulle være feltdelen. Der var 2 patruljer, som var ude om natten og opservere, her var jeg heldigvis ikke udvalgt. Min gruppes første mission var, at vi skulle afsøge et område for våben. Det gik godt og vi fandt dem alle. Pludselig kom der en person løbende og vi kunne høre kanonslag, og så skulle vi pludselig i gang med førstehjælpen. Fandt mig en tilskadekommen som havde ”brækket” benet, og ham tog jeg mig af. Efter det gik det hjem igen, til bevogtning af basen. Min næste mission kom, da vi skulle storme et hus, og redde nogle gidsler. Det gik fint, og vi fik alle gidslerne ud i god behold. Det var stort set det sidste vi lavede på kontroløvelsen, som overordnet set havde været god, og foregået stille og roligt. Feltdelen var jeg dog noget skuffet over, da vi slet ikke fik affyret nogen skud.

Onsdag stod den på vedligeholdelse af alle vores ting. Først og fremmest skulle alle våbnene have den store tur, sammen med alt delingsmateriellet. Ellers stod de sidste dage på endnu mere vedligeholdelse, rengørings samt optælling af vores stumper og aflevering.



(I kø til at få lov at aflevere vores stumper)


Fredag inden vi blev aftrådt skulle vi ovre i gymnastiksalen, hvor obersten kom og sagde nogle ord, og der skulle uddeles nogle priser. Det blev Holstebro fra min stue, som vandt”årets skytte”, samt en fra 2 deling / 3 eskadron som blev ”årets førstehjælper”. Årets dragon gik til en jeg ikke kendte. Det blev første deling som havde klaret sig bedst i kontroløvelsen. Her fik vi en flot 4 plads ud af 4 mulige.

Efter den store farvel tur, satte jeg mig endelig ind i bilen for sidste gang, og begav mig ud i friheden igen.

1 kommentar:

hppa sagde ...

Halowy Puchar Polski w ujeżdżeniu