søndag den 30. marts 2008

Uge 8 – Så er vi sku halvvejs

Mandag var 2. påskedag, så der havde vi ikke tjeneste. Dejligt.

Tirsdag ligger vi ud med FUT. Det er sidste tilstandsprøve forud for HRU. Det var 3000 meter på 15 min, så dem som ikke bestod første gang, fik chancen igen. Denne test skulle bestås før man kan komme i betragtning til HRU. Ligesom sidste gang bestod jeg, denne gang i tiden 14.15. Så det var jeg fint tilfreds med.
Efter et hurtigt bad, skulle vi ud og hente våben, og så af sted til Ulfborg skyttecenter. Her skulle vi have kontrol skydning i stående/knælende skydestilling. Den skulle også bestås for den er krævet før man kan stå vagt i hovedvagten, som vi snart skal til. Mens halvdelen af delingen skød kontrolskydningen, skød resten liggende uden anlæg. Det var ikke på tid, så det galt bare om at ramme så godt man kunne, og score højest mulig pointscore. I sidste skydning lavede jeg 81 ud af 100 point, så det var fint.
Kl. 15.00 gik det hjem af til vedligeholdelse og så var første dag allerede gået.



Onsdag var kamp i skov dag, men udover at rydde rundt ude i skoven, fik sergenterne også sneget en masse march træning ind, da vi både skulle gå ud og hjem, og det var ikke den lige gode vej de tog. Kamp i skov handlede meget om, hvordan man angreb i en skov, og hvordan man skiftede stilling. Selvom der lå sne mange steder, og det også sneede på et tidspunkt, fik man alligevel hurtigt varmen når man kæmpede. Det var rigtigt sjovt, og vi fik også fyrede nogle bønner af. Efter den føromtalte marchtur hjem, skulle der igen vedligeholdes, og så havde vi ellers fri.

Torsdag var det på med rygsækken, for dagen stod på BSO og kamp i by, i Finderup. Finderup er et stort militært øvelsesområde mellem Holstebro og Viborg. Da vi ankommer til Tovby, som er den ”by” vi skal opholde os i de næste to dage, får vi forevist de 3 poster vi skal igennem. Det er patrulje i by, indtagelse/indtrængen i hus samt op og ned af trapper i huse.
Min gruppe ligger ud med indtagelse/indtrængen i hus. Det er rigtigt sjovt, vi får bl.a. lov at sparke døre ind og smide røgbomber.


Næste post vi skal til, er patrulje i by. Her lærer vi om, hvordan man bevæger sig i en by. Det er bl.a. hvordan man går igennem et vejkryds, krydser en ild korridor eller drejer om hjørner. Det handler hovedsageligt om hele tiden at sikre hinanden, så man minimere muligheden for at blive beskudt.
Sidste post vi skulle til var op og ned af trapper. Det handlede om, hvordan man korrekt går op og ned af trapper i sin 6 mands grupper. Det er noget med at gå helt tæt, samt sigte de rigtige steder, så man ikke pludselig skyder ham foran en.
Da alle havde været ved alle 3 poster, fik vi vores dejlige feltration. Denne gang trak jeg skipper labskovs som varm mad. Det var ikke den store succes, men ned kom det da. Efter vi havde spist og slappet lidt af, var kl. blevet 20.00 og vi skulle mødes ude foran. Det var nu vores 10 km march skulle overstås. Eller rettere 10 km, hvis man gik den kortest mulige vej. Dette var dog O-march i mørke, et sted igen af os havde været før, så det kunne nemt komme til at blive længere, grinede sergenterne, mens de fortalte, at mange kaldte området for Forsvinderup i stedet for Finderup. Så med vores kort og en lille rød lampe, gik vi ud for at finde de 6 poster. Udover at prøve at finde vej, skulle vi også passe på ”hunter force”, som var nogle sergenter som kørte rundt, og ledte efter os. Hvis de fandt os, havde de truet med at de ville tage noget af vores tøj, chokolade eller noget andet.



Så vi skulle samtidig være stille og ikke lyse mere end højest nødvendigt. Så adrenalinen var rigtig oppe og pumpe, når nogen pludselig kunne se et par billygte, komme i mod os, for så løb alle alt hvad de kunne ind og gemte sig, og lå og håbede de ikke havde set os. Efter en del søgen fandt vi dog endelig den første post, og humøret steg hurtigt et stykke op ad. Endnu havde vi ikke gået så langt, og der var stadig plus grader uden for. Så gik jagten mod post 2. Den var noget svære og finde, og i takt med temperaturen faldt, faldt gejsten og stemningen også lidt. Endelig fandt vi dog posten, og lige som 2 fra holdet var gået over for at klippe i kontrol arket, blev der pludselig fyret en masse skud af, og kastet med røgbomber. Det var hunter force som havde ligget på lur, og som nu prøvede at fange os. Så folk stormede til højre og venstre for ikke at blive fanget. Efter nogle minutters kamp, hvor der blev smidt mange røgbomber, havde de fanget to af os. Der blev kaldt sammen, så vi var samlet som en gruppe igen, og vi fik lov at fortsætte, uden de tog noget. På vej mod post 3 begyndte det at gå rigtigt galt. Vi var ikke helt enige om hvor vi skulle hen, så omkring kl. 01.15 blev der kaldt over radioen at alle grupper skulle vende hjem ad. Selvom vi var rigtig tæt på post 3 (tror vi da vi var), valgte vi at gå hjem ad, da vi godt havde på fornemmelsen, vi nok ikke havde fundet flest alligevel. Da vi kom hjem, var det bare på hovedet i seng. Det var heldigvis i et fredsbevarende BSO (tror jeg de kaldte det), så der var ingen alarm den nat, som der var, sidst vi var på BSO. Ved ikke hvor langt vi nåede at gå, men mine fødder var godt brugte, da jeg endelig fik støvlerne af.

Fredag bestod hovedsageligt at repetition af det vi havde lært dagen før, hvor vi kørte alle tingene igennem igen. Kl. 13.30 tog vi vores rygsæk på, og gik tilbage mod udgangen af Finderup, hvor busserne ville samle os op. Alt i alt en rigtig fed BSO, både fordi vi lærte nogle sjove ting, men vejret var også fint, og det regnede ikke meget, og var ikke super koldt. Da vi kom tilbage på kasernen og havde vedligeholdt, var dagen dog ikke slut. Der stod lige halvandens time aerobic på programmet, og det var hårdt, rigtigt hårdt. Der genfandt jeg virkelig respekten for folk der dyrker den slags. Efter vi havde været i bad, fået noget at spise og gjort rent, var der social samvær i gymnastiksalen. Her talte chefen lidt, og så gav han en påskebryg. Når den var hældt ned, havde vi endelig fri.

Lørdag var appellen rykket fra normale kl. 07.10 til kl. 09.30, så de pårørende kunne nå at være med. Så der var samlet en god folk mennesker i appelgården, der kunne stå og glæde sig over, det ikke var dem som skulle tage armbøjninger i regnvejr. Jeg havde Eva, Jeppe og far & mor oppe og kigge. Jeg havde selv fri hele dagen til at vise dem rundt. Man kunne bl.a. få en tur i en PMV, skyde med løst ammunition med vores M95 gevær, eller se en kamp demo. Ellers var der også smagsprøver fra feltrationer, demostationen af forskellige våben, udstyr, biler og kampvogne. Kl. 14.35 var dagen endelig slut, og Eva og jeg kørte hjem, til en kort med tiltrængt weekend.

Næste uge kommer igen til at handle meget om skydning, og det er jo aldrig ringe

Sølvmørke - Ja tak

Ja sådan ser et militært sølvmærke ud nu om dage.


Næste mål blive at se, om jeg kan få et guldmærke. Første chance bliver når vi skal til Borris om en uges tid. Der bliver hvis mulighed for at få et i skydning.

fredag den 21. marts 2008

Uge 6 – Første militære sølvmærke

Her lidt forsinket kommer en update fra uge 6.

Mandag var skytdag, så det betød vi skulle i felten og forhåbentligt, fik lov at skyde en masse bønner af. Det skulle vise sig at holde stik. Før vi kunne komme i gang med at skyde, skulle vi selvfølelig have FALKUSE (Funktionering, Ammunition, Lad gevær, Kampvisir, Udrustning, Sløring og Ekstra udstyr.) først. Så efter alt var kontrolleret og sløringen var lagt, skulle vi have en enkel lektion i stillingsskifte i felten. Her lærte vi endnu et godt huskeord KANÆVEJFOSKI (Kommando til ildens ophør, Avertissement, NÆste stilling, VEJ til næste stilling, FOrmation, Sikring og støtte, Klarmeldinger og Iværksættelse.) Ja det er dejligt med sådan nogle huske ord…. NOT!
Da vi havde fået det banket ind i knoppen, skulle vi endelig ud og ”lege”. Vi delte os op i de 3 grupper, og så trænede vi ellers stillingsskifte. Det gik ud på, hvordan man rykker sig fra en position til en anden igennem forskelligt terræn. Det var rigtig skægt, og en af de sjovere øvelsesting. Det at vi i alt fik lov at skyde 7 fyldte magasiner af (28skud i hver), gjorde det heller ikke mindre sjovt J.
Det negative ved at skyde så mange løse skud af, kom så, da vi kom tilbage på kasernen, hvor geværet skulle vedligeholdes, for der var virkelig noget at tage fat på.

Tirsdag lagde vi ud med FUT. Den bestod i dag af ca.1 times terrænløb i skoven, afbrudt af enkelte pauser, hvor forskellige forhindringer skulle forceres.
Efter et ultra kort bad, stod vi igen klar ude i appelgården klar til en hel dag med førstehjælp. Det var med at spidse ørene, for det var allerede om fredagen, den afgørende prøve skulle bestås. Vi lærte bl.a. om tamponering af afrivende lemmer, forbinding af sår, knebelpres, brystkasse-, hoved- og buglæsioner, 4 og 5 mands løft, og en masse andre ting, vi skulle bruge om fredagen.

Onsdag skulle vi igen i felten, og det var her ventetiden for alvor startede. Vi startede med at øve lidt nærkampskydning, og så var det ellers bare i kø. Vi skulle alle sammen igennem 2 handlebaner. Den første var en slags opvarmningsbane for nr. 2. Her gik man, og når man så en skydeskive, skulle man indtage den korrekte skydestilling, og derefter skyde skiven. Der var omkring 8 skiver, så det gik rimelig smertefrit.
Når den bane var klaret, var det i kø igen til bane 2. Her startede det virkelig sjove. Her skulle vi skyde med FX ammunition (en slags splatter ammunition) så man kunne se, hvor man ramte. Samtidig var det på skiver som lagde sig ned, når de blev ramt rigtigt. Så her var man virkelig ude og lege Rambo. Jeg var nr. 7 som skulle igennem banen, så havde ikke vildt lang ventetid. Det gik rimelig godt igennem banen. Det var kun den første skive jeg ikke rigtigt så, men hørte fra mange af de andre, de også havde overset den. Ellers gik det godt, og alle skiver var nede og bide i græsset.
Når man var færdig med handlebane 2, var det tilbage til start punktet og vente. Her var jeg så så ”heldig”, at blive valgt som vagtpost. Så Starup og jeg skulle ud til et vejkryds 500 meter fra, hvor vi skød, og sørge for, ingen gik ind i området. Jeg troede det skulle være en lille vagt, hvor vi blev afløst efter en time eller to, men der tog jeg fejl. Vi endte med at stå der, og glo ud i luften i 3 ½ time. Og det eneste som skete, var en bil som kørte parallelt med os, som den gerne måtte. Så det var fedt.. not!

Torsdag var det tilbage på skolebænken og have de sidste 2 lektioner i førstehjælp, inden de praktiske prøver startede. De sidste 2 lektioner omhandlede varmepåvirkning, ætsning og sygdomme. Da det var gennemgået skulle vi i gang med delkontrol. Det var sådan vi kunne se, hvordan det hele ville komme til at foregå dagen efter. Vi startede med den skriftlige prøve, som var på 20 spørgsmål, med 4 svar muligheder til hver. Det gik ikke vildt godt, fik kun 15 ud af 20.
Efter den skriftlige var det hen på gangen og i kø til de praktiske prøver. Her var 3 stk. En hvor personen havde skåret sig i armen, en hvor personen havde prøvet at hænge sig selv, og den sidste var noget med personen ikke kunne få luft, så man skulle give ham kunstigt åndedræt og hjertemassage i lang tid. Jeg nåede dog aldrig igennem den sidste, for køen var så lang. Nåede dog de 2 andre, hvor jeg fik 20 ud af 20 point i begge. Så det var jeg godt tilfreds med. Da vi var blevet aftrådt var vi nogle som lige var nede og få et par øl. Der var nogen, som valgte at tage i byen, jeg valgte dog at blive hjemme, for at være klar til prøverne om fredagen.

Fredag startede tidligt, rigtig tidligt. Vi skulle stå til appel kl. 06.10 i stedet for kl. 07.10 som vi plejede. Det var for at komme hurtigere i gang, og derved få hurtigere fri. Kl. 6.30 gik vi i gang med den skriftlige prøve. Da tiden var gået, og vi havde afleveret, blev vi ført hen på en gang, hvor vi skulle opholde os resten af dagen, indtil vi skulle igennem de 4 opgaver. Grunden til vi skulle være på gangen, var sådan vi ikke kunne tale med folk som havde været igennem, og derved få en fordel. Da sergenterne manglede momenter, til at spille de tilskadekommende ved de forskellige opgaver, meldte jeg mig, da ingen andre vidste interesse for det. Jeg skulle spille en mand som fik stød. Så det spillede jeg 10-15 gange, så til sidst sad den rimelig godt på rygraden, så der glædede jeg mig til, jeg selv skulle op og prøve. Efter de 15 gange, byttede jeg med en anden, og jeg gik tilbage og stillede mig i kø. Den første jeg kom ind til, var en som havde skåret sig i hånden, den lignede meget den vi havde prøvet i går, så jeg følte mig rimelig sikker på hvad jeg skulle. Nr. 2 var en som havde hængt sig, igen var det nogenlunde som dagen før, så den gik også godt. Så kom nr. 3. Her skulle det forestille en, som var faldet igennem et vindue, og havde skåret sig både i hånden og i maven. Her gik det mindre godt, og dummede mig nogle gange (fandt jeg ud af senere). Den sidste var manden som fik strøm, så den kørte jeg bare på rutinen. Så var jeg færdig, og kunne gå ned og pakke mine ting, og ellers vente på resultaterne kom op på opslagstavlen. Der var kun mit resultat fra den skriftlige som var klar. Den sagde 18 points. Så det var jeg fint tilfreds med, og drømmen og guldmærket levede videre. Guldmærke er 95 til 100 points, sølv er 90 til 94 point og bronze er vist nok 8x til 89.
Da jeg havde pakket mine ting sammen, gik jeg bare hvileløst rundt på gangen sammen med de andre, som også ventede på deres resultat. Efter et kvarters venten kom resultatet endeligt. Total score på 90 point, så hev med nød og næppe et sølvmærke hjem. Af point havde jeg fået 20 i opgave nr. 1 – 2 og 4. Så det var nr. 3, som jeg ikke havde været helt sikker på, hvor pointene var tabt. Den fik jeg kun 12 point i, så det var lidt ærgerligt. Men da vores PL kom og ridsede tingen op for, hvad der kunne trække ned, opdagede jeg en del ting, som jeg havde glemt, så 12 point var nok meget fortjent.

Så glad og lettet over at være bestået smuttede jeg ud i bilen, og kørte hjem til en velfortjent påskeferie.

Uge 8, hvis vi regner uge 7 som ferie, kommer til at virke rigtig spændende. Tirsdag skal vi have knælende og stående skydestilling, og da det ikke gik super godt sidst vi havde det, er jeg klar til at tage revanche. Onsdag, skal vi have kamp i skov, så der skal nok også være gang i den. Torsdag og fredag, skal vi på BSO igen, denne gang i bebyggelse. Den kommer også til at byde på kamp i by og en 10 km march.
Uge 8 kommer sandsynligvis ikke til at byde på weekend, da der er pårørendedag om lørdagen. Så hvis nogen at lyst til at komme, kan i bare kigge forbi. Det starter kl. 08.30.

lørdag den 15. marts 2008

PÅSKEFERIE!!!!

Så blev det endelig påskeferie, så det betyder 10 dage på langs herhjemme.

Fredag sluttede jeg af med et sølvmærke i førstehjælp :) 90 ud af 100 point.

Mere om det og hvad der ellers er sket i ugen, skal nok komme i løbet af ferien.


Jeg har endelig fået taget mig sammen, og fået smidt nogle flere billeder online.

De kan ses her: http://www.2deling.tk/ eller http://www.dragon2008.tk/ - og det er TK ikke DK.

I skal bare huske Tango Kilo (det fonestiske alfabet).


lørdag den 8. marts 2008

Uge 5 - Headhunted af forsvaret….

Tiden er efterhånden begyndt at gå hurtigt i det danske forsvar, ellers var det bare denne uge, som var nem at komme igennem. Jeg var i sidste uge blevet valgt til noget hvervning af folk, som har en uddannelse i forvejen. Herinde er en uddannelse som handelsassistent indenfor værktøj åbenbart meget eftertragtet. Den havde endda fået et sejt navn, nemlig en Fixer.

Så mandag skal jeg sammen med de andre ca. 40 andre fra 3 og 4 eskadron, stille til hvervning i et klasselokale, mens de andre skulle på skydebane, så det var jeg noget utilfreds med. Inde til hvervningen var der 2 seniorsergenter som prøvede at logge os, til at få en teknisk stilling i forsvaret. Det var dog hovedsageligt mekanikere, og smede som var tilstede, og de virkede ikke imponerede over lønnen, når de tænkte på de penge de kunne hive hjem i det civile liv. Efter de havde fortalt alt, hvad der var at vide, og vi havde fået en lille rundvisning på værkstedet, fik vi fri. Her var kl. kun 12.15, så det var meget underligt allerede nu, at kunne holde fri. Noget af tiden brugte jeg og en fra stue,n på at gå stille og roligt rundt på kasernen, og kigge lidt. Resten af delingen kom først hjem fra skydebane ved 16.00 tiden, og skulle derefter i gang med at vedligeholde våben.

(Et par billeder fra vores rundtur på Holstebro kaserne)

Tirsdag stod den på de første lektioner i førstehjælp. I løbet af dagen lærte vi bl.a. hvordan man hiver folk ud af en bil på korrekt måde, kunstigt åndedræt, hjertemassage, stabilt og aflåst sideleje og lidt andet. Ellers blev det meste af dagen brugt, på at øve disse ting igen og igen.
Om aftenen havde jeg meldt mig til et arrangement inde i Sportsmaster, hvor man kunne komme op på deres løbebånd, og se hvilken løbesko man skulle have. Så efter 4 gang på løbebåndet, fandt vi frem til de sko, som passede mig bedst, og så blev de købt. Så nu er jeg spændt på, om det giver et bedre resultat på næste Coopertest.

Onsdag skulle vi igen på skydebane, og denne gang var der heldigvis ingen hvervning, så jeg skulle med. Det var en heldags affære, ifølge skemaet fra 8.30 til 22.30. Vi skulle nemlig introduceres til mørkeskydning. Skydningen foregik på skydebanen som ligger på kasernen, så der var heldigvis ikke så langt at gå. Da der kun kan skyde 10 mand af gangen, er der rigtig meget ventetid sådan en dag. De skydninger vi skulle igennem var stående skydestilling, liggende med anlæg på tid, samt liggende med anlæg uden tid i mørke. Og fordi jeg ikke var med i mandags, skulle jeg også have en knælende skydestilling. Det gik nogenlunde med det meste, selvom der var et par trælse misere nogle steder. Især stående skydestilling synes jeg var svær, da man ikke skal stå og sigte i lang tid, før ens arm begynder at ryste. Jeg var heldigvis på det første hold, som var færdig med mørkeskydning, så jeg var tilbage på kasernen og vedligeholde allerede kl. 20.15.

Torsdag stod den igen på hvervning for mit vedkommende. Så mens de andre havde FUT, sad jeg i en bus på vej mod Hvorup kaserne. Efter et lille holdt deroppe, hvor vi bl.a. så en leopard 2, hvor de var ved at skille kanonen ad, drog vi videre i bussen med Hjørring kaserne. Her var vi inde og se våbenmekanikernes værksted, hvor vi så en masse forskellige våben. Til sidst var vi lige ovre og tjekke deres mekanikere del også. Så kl. 14 gik det i bussen hjem af igen mod Holstebro.
Så det må kaldes en slapper dag. Generelt havde ugen været en stor slapper uge, men det skal der jo også være plads til engang imellem. Fredag var jo fridag, så det kunne ikke passe bedre ind.

(Første billede er en Leopard2 fra Hvorup Kaserne, det næste er mig)

Næste uge står på 2 dage med skydning, og 2 dage med førstehjælp, så det skal nok blive fun.

søndag den 2. marts 2008

Nyt domæne

Hey derude

Hvis der skulle være nogen, som har problemer med at huske adressen til bloggen, har jeg nu fixet et nyt link til den. Det er www.rasmusvejen.tk - det skulle da være til at huske.

Enjoy

Uge 4 - MP - Tættere på. Nu!

Så kom jeg til uge 4 i livet i det danske forsvar. Ifølge øvelseslisten tegnede det til at blive en stille og rolig uge, uden for meget march eller skydning.

Det meste af ugen stod i IFO’s tegn (indsættelses i fredsstøttende opperationer mener jeg det betød). Vi startede mandag med at lave en madpakke, og få pakket regntøjet i vores ”negerpatter”, og ellers i rask march ud i felten, hvor vi skulle starte med noget overvågningspatrulje. Det gik ud på at vi skulle gå i vores grupper gennem en bane, hvor vi ville støde på forskellige senariere. Her skulle gruppefører og gevær 1 (gruppeførens højre hånd), så tage stilling til, hvad der skulle ske og få gruppen igennem. De forskellige ting der skete, skulle forestille ting, vi fx kunne støde på, hvis vi blev udsendt til Kosovo. Første senarie vi mødte, var 2 personer, som var oppe og slås. Jeg går næsten sidst i gruppen, så jeg havde lidt svært ved at se, hvad vi foretog os, da min primære opgave var at sikre, så vi ikke blev overrumplet. Men vi fik stoppet slagsmålet og kom videre. Det næste vi stødte på, var 4 grave eller skyttehuller. Her skulle tegnes op, så der kunne skrives rapport når vi kom hjem, og hele tiden skulle der meldes tilbage til basen, hvad vi så og foretog os. Det næste der mødte os var nogle lokale, hvor det skulle forestille at den ene var blevet slået og blødte. Her var det frem med enkeltsmandsforbindingen, og så skulle han lappes sammen igen. Mens vi lavede dette, var det hovedsageligt gruppefører og gevær 1, som var aktive og talte med folkene, mens vi andre mest havde til opgave at sikre gruppen 360. Næste ting fik jeg ikke helt fat på, hvad der skete, men tror det var noget med nogle jægere. Ellers blev vi beskudt af nogle, hvor vi skulle besvare ilden, og ellers rykke tilbage lidt af gangen, mens vi dækkede hinanden. Det sidste vi mødte var nogle lokale, som havde fået lidt for meget vodka, som skulle tales til ro. Da vi var færdige på ruten, var det vores tur til at indtage posterne, og spille de lokale, og så skulle den anden gruppe ud på ruten.
Efter det gik det i march hen til næste post den dag. Her skulle vi lære, hvordan det er at være kontrolpost. Her menes en kontrolpost, som står ved fx vejene i Kosovo og kontrollere(tjekke er kun for bøsser og livgarder som vi siger i JDR. Og hvis vi engang imellem kommer til at sige tjekker, bliver det prompte kommenteret) de lokale og biler for våben, narko osv. Det tog rigtig lang tid, uden jeg synes jeg lærte det vilde. Vi lærte lidt om, hvordan man skal prøve at håndterer forskellige situationer, og hvor de mest alm. gemmesteder for våben er. Efter at have frosset der nogle timer, var det i hurtig march hjem på kasernen og vedligeholde våben, og så have vi fri.

Tirsdag havde vi besøg af MP’erne (militær politiet). De skulle lære os lidt om grøn og blå kæde. Blå kæde, er den man ser politiet laver på Nørrebro, hvor de står side om side med deres skjolde, mens de bliver overdynget med sten. Da vi trænede var det dog kun med træklodser. Det gav dog alligevel et sug i maven, når man ser en træklods på størrelse med en chaussesten komme flyvende lige mod en. Så håber man alligevel skjoldet og hjelmen holder. Grønkæde er hvor man står i sit normale militærtøj med armene rundt om manden ved siden af. Det er uden skjold og hjelm. Det er første kæde, som bliver sat ind ved fredelige demonstrationer osv. først når det begynder at eskalerer, kommer den blå kæde frem. Efter frokost skulle vi på O-march (Orienterings-march). Her skulle alle de gamle spejder færdigheder med at kigge på kort hives frem igen, og så gik det ellers bare derud af, ud i felten. Det var ikke den bedste tur, det regnede, jeg havde ondt i foden og det hele var bare trælst, men da vi var færdige og man fik en varmt bad, gik det noget bedre.

Sådan her så det ca. ud da vi lavede blå kæde.


Onsdag skulle vi, stadig i forbindelse med IFO, have observationspost. Der slap vi for at marchere ud til posten, så det var min første gang i en af forsvarets lastbiler. Da vi var blevet sat af, efter ca. 10 min. kørsel, var vi ved noget som skulle forestille en observationspost fra Kosovo. Der var forskellige bunkere af sandsække, et lille tårn og et bum for indgangen til basen. Her var vi igen delt op i hold, hvor nogen skulle passe basen og andre skulle være lokale, som prøvede på forskellige ting. De lokale prøvede forskellige ting, bl.a. holdt de demonstration foran hovedvagten, en blev skudt og skulle have hjælp, andre prøvede at komme ind på basen og stjæle osv. osv. Så når man var på vagt på basen, var der rigeligt at se til.
Da vi var kommet hjem fra denne øvelse, skulle vi have O-løb. Det foregik lidt ligesom O-marchen i går. Posterne lå dog tættere, og det var meningen vi skulle løbe hele vejen. Der var 10 poster og for mig og min makker – Holstebro – gik det ok. Der var kun lidt problemer med at finde 2 stk, men det lykkes til sidst og vi kom i mål. Tid 1 time. Bedste tid blev sat af en sergent med 25min, og ellers lå det fra ca. 35min og op efter.

Torsdag stod i skolebænkens navn, da vi stort set skulle være indenfor hele dagen. Først havde vi repetitions af panserværnsvåben med skydeøvelser og skydestillinger. Efter en lille time med det, skulle vi ind, og høre om en af forsvaret andre radioer, nemlig RDO 371. Den skulle vi skoles i. Den var noget nemmere end 361’eren som vi lærte om i sidste uge. En sjov ting var at 371’eren var lavet nede på Terma, hvor jeg jo arbejde engang.
Resten af dagen gik stort set med, at høre forskellige folk, tale om forskellige muligheder for job og uddannelse i forsvaret. Fx var MP igen og fortælle. Til sidst kom 2 mænd fra hjemmeværnet og lokkede lidt med, hvad de havde at tilbyde.

Endelig kunne vi se enden på uge 4, for nu var det fredag. Som det efterhånden er ved at være en tradition, har vi et par timers FUT om morgenen. I dag stod den dog ikke på løb i skoven, men derimod på skoling i den militære forhindringsbane. Den må man nemlig ikke prøve, før man er skolet i banen. Vi gennemgik og prøvede de første 10 forhindringer, så nu kan vi øve dem i vores fritid. Ellers havde vi lidt radio igen. Denne gang noget med radioprocedurer og meldingsblanketter. Det var noget med, hvornår man siger skift, slut, modtaget, bekræft, vent og indforstået. Til sidst havde vi lidt om det fonetiske alfabet - Alfa, bravo, charlie osv.
Ellers var der ikke meget tilbage andet end kaserne rengøringen, og så ellers hjem og nye en velfortjent weekend.

Fredag var dog også dagen, hvor jeg var meget meget tæt på at dumme mig meget, og ikke have styr på stumperne. Jeg havde været ovre og bytte mit vasketøj, trøjer, løbebukser osv. Så på et tidspunkt vil jeg lige finde mit ID-kort, og smide i den jakke, jeg skulle have på. Det var dog ingen steder, og jeg kunne bare ikke finde det. Så begyndte jeg at tænke, hvor jeg sidst havde haft det, og det viste sig så at være i de træningsbukser, jeg for 40min siden havde været ovre og bytte. Jeg kigger på klokken som er 13.03 og byttekontoret lukker kl. 13.00. Så jeg løb alt hvad remmer og tøj og min dårlige fod kunne klare, for at se om der stadig var nogen. De var heldigvis ikke helt gået endnu, og alt tøjet var der stadig. Der havde bare været en del flere og bytte tøj efter mig, så jeg måtte lige stå og kigge en masse fremmede folk svedige træningstøj igennem, for at finde mit ID-kort. Det lykkes dog til sidst og finde. Så der var jeg lettet, og kunne med ro i maven gå tilbage til stuen. Det havde ikke været rart at skulle blive på kasernen hele weekenden, fordi jeg havde smidt kortet væk. Så husk det, ha styr på stumperne!

Næste uge lyder til at blive rigtig spændende, vi skal bl.a. 2 gange på skydebane, og have knælende og stående skydestilling samt mørkeskydning. Udover det skal vi også have de første 6 lektioner i førstehjælp. Den bedste ting er dog, vi har fri om fredagen!!!


PS: Hvis nogen har spørgsmål eller kommentarer. Noget I ikke forstår, noget i gerne vil se billeder af, så skriv endelig en kommentar, så skal jeg se, hvad jeg kan gøre.