søndag den 30. marts 2008

Uge 8 – Så er vi sku halvvejs

Mandag var 2. påskedag, så der havde vi ikke tjeneste. Dejligt.

Tirsdag ligger vi ud med FUT. Det er sidste tilstandsprøve forud for HRU. Det var 3000 meter på 15 min, så dem som ikke bestod første gang, fik chancen igen. Denne test skulle bestås før man kan komme i betragtning til HRU. Ligesom sidste gang bestod jeg, denne gang i tiden 14.15. Så det var jeg fint tilfreds med.
Efter et hurtigt bad, skulle vi ud og hente våben, og så af sted til Ulfborg skyttecenter. Her skulle vi have kontrol skydning i stående/knælende skydestilling. Den skulle også bestås for den er krævet før man kan stå vagt i hovedvagten, som vi snart skal til. Mens halvdelen af delingen skød kontrolskydningen, skød resten liggende uden anlæg. Det var ikke på tid, så det galt bare om at ramme så godt man kunne, og score højest mulig pointscore. I sidste skydning lavede jeg 81 ud af 100 point, så det var fint.
Kl. 15.00 gik det hjem af til vedligeholdelse og så var første dag allerede gået.



Onsdag var kamp i skov dag, men udover at rydde rundt ude i skoven, fik sergenterne også sneget en masse march træning ind, da vi både skulle gå ud og hjem, og det var ikke den lige gode vej de tog. Kamp i skov handlede meget om, hvordan man angreb i en skov, og hvordan man skiftede stilling. Selvom der lå sne mange steder, og det også sneede på et tidspunkt, fik man alligevel hurtigt varmen når man kæmpede. Det var rigtigt sjovt, og vi fik også fyrede nogle bønner af. Efter den føromtalte marchtur hjem, skulle der igen vedligeholdes, og så havde vi ellers fri.

Torsdag var det på med rygsækken, for dagen stod på BSO og kamp i by, i Finderup. Finderup er et stort militært øvelsesområde mellem Holstebro og Viborg. Da vi ankommer til Tovby, som er den ”by” vi skal opholde os i de næste to dage, får vi forevist de 3 poster vi skal igennem. Det er patrulje i by, indtagelse/indtrængen i hus samt op og ned af trapper i huse.
Min gruppe ligger ud med indtagelse/indtrængen i hus. Det er rigtigt sjovt, vi får bl.a. lov at sparke døre ind og smide røgbomber.


Næste post vi skal til, er patrulje i by. Her lærer vi om, hvordan man bevæger sig i en by. Det er bl.a. hvordan man går igennem et vejkryds, krydser en ild korridor eller drejer om hjørner. Det handler hovedsageligt om hele tiden at sikre hinanden, så man minimere muligheden for at blive beskudt.
Sidste post vi skulle til var op og ned af trapper. Det handlede om, hvordan man korrekt går op og ned af trapper i sin 6 mands grupper. Det er noget med at gå helt tæt, samt sigte de rigtige steder, så man ikke pludselig skyder ham foran en.
Da alle havde været ved alle 3 poster, fik vi vores dejlige feltration. Denne gang trak jeg skipper labskovs som varm mad. Det var ikke den store succes, men ned kom det da. Efter vi havde spist og slappet lidt af, var kl. blevet 20.00 og vi skulle mødes ude foran. Det var nu vores 10 km march skulle overstås. Eller rettere 10 km, hvis man gik den kortest mulige vej. Dette var dog O-march i mørke, et sted igen af os havde været før, så det kunne nemt komme til at blive længere, grinede sergenterne, mens de fortalte, at mange kaldte området for Forsvinderup i stedet for Finderup. Så med vores kort og en lille rød lampe, gik vi ud for at finde de 6 poster. Udover at prøve at finde vej, skulle vi også passe på ”hunter force”, som var nogle sergenter som kørte rundt, og ledte efter os. Hvis de fandt os, havde de truet med at de ville tage noget af vores tøj, chokolade eller noget andet.



Så vi skulle samtidig være stille og ikke lyse mere end højest nødvendigt. Så adrenalinen var rigtig oppe og pumpe, når nogen pludselig kunne se et par billygte, komme i mod os, for så løb alle alt hvad de kunne ind og gemte sig, og lå og håbede de ikke havde set os. Efter en del søgen fandt vi dog endelig den første post, og humøret steg hurtigt et stykke op ad. Endnu havde vi ikke gået så langt, og der var stadig plus grader uden for. Så gik jagten mod post 2. Den var noget svære og finde, og i takt med temperaturen faldt, faldt gejsten og stemningen også lidt. Endelig fandt vi dog posten, og lige som 2 fra holdet var gået over for at klippe i kontrol arket, blev der pludselig fyret en masse skud af, og kastet med røgbomber. Det var hunter force som havde ligget på lur, og som nu prøvede at fange os. Så folk stormede til højre og venstre for ikke at blive fanget. Efter nogle minutters kamp, hvor der blev smidt mange røgbomber, havde de fanget to af os. Der blev kaldt sammen, så vi var samlet som en gruppe igen, og vi fik lov at fortsætte, uden de tog noget. På vej mod post 3 begyndte det at gå rigtigt galt. Vi var ikke helt enige om hvor vi skulle hen, så omkring kl. 01.15 blev der kaldt over radioen at alle grupper skulle vende hjem ad. Selvom vi var rigtig tæt på post 3 (tror vi da vi var), valgte vi at gå hjem ad, da vi godt havde på fornemmelsen, vi nok ikke havde fundet flest alligevel. Da vi kom hjem, var det bare på hovedet i seng. Det var heldigvis i et fredsbevarende BSO (tror jeg de kaldte det), så der var ingen alarm den nat, som der var, sidst vi var på BSO. Ved ikke hvor langt vi nåede at gå, men mine fødder var godt brugte, da jeg endelig fik støvlerne af.

Fredag bestod hovedsageligt at repetition af det vi havde lært dagen før, hvor vi kørte alle tingene igennem igen. Kl. 13.30 tog vi vores rygsæk på, og gik tilbage mod udgangen af Finderup, hvor busserne ville samle os op. Alt i alt en rigtig fed BSO, både fordi vi lærte nogle sjove ting, men vejret var også fint, og det regnede ikke meget, og var ikke super koldt. Da vi kom tilbage på kasernen og havde vedligeholdt, var dagen dog ikke slut. Der stod lige halvandens time aerobic på programmet, og det var hårdt, rigtigt hårdt. Der genfandt jeg virkelig respekten for folk der dyrker den slags. Efter vi havde været i bad, fået noget at spise og gjort rent, var der social samvær i gymnastiksalen. Her talte chefen lidt, og så gav han en påskebryg. Når den var hældt ned, havde vi endelig fri.

Lørdag var appellen rykket fra normale kl. 07.10 til kl. 09.30, så de pårørende kunne nå at være med. Så der var samlet en god folk mennesker i appelgården, der kunne stå og glæde sig over, det ikke var dem som skulle tage armbøjninger i regnvejr. Jeg havde Eva, Jeppe og far & mor oppe og kigge. Jeg havde selv fri hele dagen til at vise dem rundt. Man kunne bl.a. få en tur i en PMV, skyde med løst ammunition med vores M95 gevær, eller se en kamp demo. Ellers var der også smagsprøver fra feltrationer, demostationen af forskellige våben, udstyr, biler og kampvogne. Kl. 14.35 var dagen endelig slut, og Eva og jeg kørte hjem, til en kort med tiltrængt weekend.

Næste uge kommer igen til at handle meget om skydning, og det er jo aldrig ringe

Ingen kommentarer: