søndag den 4. maj 2008

Uge 13 – Endelig slut med CBRN

Uge 13 var en dejlig kort uge med kun 3 arbejdsdage, så det var ikke til at klage over, at det så samtidig var en meget blød uge, var jo også lækkert.

Mandag skulle vi have politiet til at undervise os hele dagen. Det bød på 7 timers foredrag – gab gab gab – og 2 timers handlebane. Handlebanerne var noget afsøgning af skov med og uden CBRN maske. Den første var uden maske, hvor vi skulle søge efter personer og vragdele fra et ”flystyrt”. I den anden med maske, skulle vi igen søge efter personer og vragdele, her skulle vi bare også kontrollere for forskellige gasser. Da vi var færdige med de to handlebaner, havde vi fri.

Tirsdag startede vi med noget FUT i nogle timer, inden vi begyndte at gøre klar til dagens hovedevent – CBRN handlebane i gruppen. Inden handlebanen trænede vi lidt afstandsbedømmelse og øvede huskeord. Efter vi havde spist, og ventet et godt stykke tid, på 1 deling var færdig med handlebanen, blev det vores tur. Da jeg er i gruppe 1, skulle vi starte. Vi startede med at tage vores hjelm på, og så marcherede vi i 2 kolonne ud i terrænet. Efter vi havde gået lidt, fandt spejderne pludselig ud af der var gas i området, så vi skyndte os at tage CBRN masken på, og så gik vi videre. Da vi havde gået lidt længere fik vi at vide, at vi var ude af fareområdet. Så var det tid til at bruge antigaspudder, så vi kunne blive renset. Da alle var renset forsatte vi vores færden. Næste ting der skete var at en fra gruppen skulle falde om pga. dehydrering. Så ham skulle vi have givet en masse vand, og også selv få drukket noget. Han var dog ikke i stand til at gå videre, så resten af turen skulle han bæres på en båre. Da vi havde slæbt på ham, i noget som føltes som flere kilometer, nåede vi til skydebanen. Her skulle vi prøve noget nærkampsskydestilling med maske på. 10 skud, på en skive som var fremme 4 sek. af gangen. Synes selv det gik ok, men vi fik ikke resultatet at vide. Efter skydning måtte vi gå tilbage til kasernen og begynde og vedligeholde. Dette var slutningen på CBRN, og forhåbentlig sidste gang jeg havde behov for at have masken på.

Onsdag skulle vi rigtig have startet dagen med et 7 km. løb i skoven, dette blev dog aflyst til fordel for mønstring. Så det var ind på stuen og hive alle tingene ud af skabet, og så blev der ellers talt op. Jeg manglede heldigvis intet, men det var der andre som gjorde. Efter mønstring brugte vi det sidste af dagen på noget fodbold, kasernerengøring og til sidst et hurtigt foredrag fra chefen, hvor vi fik lidt at vide om den sidste tid.



Alt i alt en dejlig nem uge, og nu kan man efterhånden begynde at se enden på turen. Resten af tiden kommer stort set til at stå i BMR’s tegn. Så nu bliver jeg også snart mester i Brand Miljø og Redning.

Ingen kommentarer: