mandag den 12. maj 2008

Uge 14 – BRM

Uge 14 stod i Brand Redning Miljøs tegn, og det i det bedste sommer vejr vi har haft i rigtig lang tid, så det var kanon.

Mandag starter med, at dem fra vores deling, der skal fortsætte i HRU’en smutter ned til 3 ESK, mens vi får deres op, som ikke ønsker at foresætte. Det betyder delingen nu er oppe over 50 mand. Vi starter med at hilse på den hjemmeværnsmand, som skal have os til redning. En rigtig fin fyr, hvor vi både måtte aftage jakke, og rygerne måtte stort set ryge efter for godt befindende. Vi startede på kasernen, hvor der skulle øves lidt knob, vi skulle bruge senere. Det var bl.a. tømmerstik, dobbelt halvstik, dobbelt ottetal og flagknob. Da alle mere eller mindre mestre de forskellige knob, gik vi ud mod det sted, hvor resten af dagen skulle foregå. Da vi når derud bliver vi delt op i forskellige hold. Mit hold skal starte med noget afstivning af et hus. Dette foregår både med at bygge noget understøtning af træ, samt at bruge de såkaldte ”soldater”. Efter det skal vi lære at bygge 2 ben og 3 ben, som med et kædetalje skulle løfte en stor betonklods. Da klokken nærmede sig kl. 15.00 begyndte vi at pakke sammen og begive os hjem ad.


Tirsdag stod også på redning. Min gruppe startede med at øve noget nedfiring af båre på forskellige metoder. Ellers stod dagen på klatring på tag, hvor vi skulle fastsuger en presenning og til sidst skulle vi lave en dæmning.

Onsdag skulle vi være momenter for de HRU soldater, som skal sendes ud næste gang. Vi startede med at stige på bussen og køre til Finderup, hvor dagen skulle foregå. I starten lignede det ikke der var vildt meget styr på det, da vi brugte den første time på at køre frem og tilbage ude i Finderup uden at foretage os noget. Endelig fandt de ud af, hvad vi skulle. Jeg endte med at blive en sur bonde, der var sur på KFOR over de havde ødelagt mine marker. Det betød jeg samme med nogle andre skulle stå på en vej, og vente på de kom, og så forhindre dem i at fortsætte af vejen. Efter at have ventet i en time, finder de ud af vi står forkert, og vi bliver kørt et nyt sted hen, hvor det samme skal foregå. Da vi har ventet der en halv time kommer de 3 GD’er endelig. De når lige at få øje på os, på 100 meters afstand, og så vender de om og kører igen. Det var så den moment opgave. Nu er klokken kun omkring 12.00 så der er masser af tid, inden vi bliver hentet. De konstabler vi har med, foreslår vi tager på forhindringsbanen, det var alle klar på. Det var rigtigt sjovt, bortset fra nogen fandt i vandet L. Pludselig blev der ringet efter os, for vi skulle være moment igen. Denne gang skulle vi være demonstranter mens HRU’erne skulle træne blå-kæde. Det var rigtig fun og klart dagens højdepunkt. Det foregik både med røg, bål, vand og PMV’ere. Og i forholdt til da vi selv trænede blå-kæde, måtte der denne gang virkelig gås til den, og sparke hårdt og kaste med meget vand og sand på dem. Det var rigtigt sjovt. Det var også dagens sidste opgave, så var der bare tilbage og vente nogle timer på at bussen skulle komme, og hente os igen.

Torsdag og fredag stod på brand. Her skulle vi lære forskellige brandslukningstekniker med bl.a. brandtæmme, pulverslukker og Co2-slukker. Alt i alt var det meget sjovt at lege lidt med ilden, selvom det var rigtigt varmt i det varme vejr.

Alt i alt en rigtig lækker uge, som foregik stille og roligt ude i det gode vejr. Næste uge byder på miljø samt noget idræt og skyt, så det skulle være til at overleve.

Ingen kommentarer: